مجله ی زانکو

مقالات آموزشی نجوم عکاسی نجومی

تجهیزات لازم برای عکاسی شب

تجهیزات عکاسی نجوم

تجهیزات لازم برای عکاسی شب

زمان مطالعه: 4 دقیقه

می خواهم در این مقاله از وبسایت زانکو شما را با تجهیزات مورد نیاز عکاسی شب آشنا کنم. شما در عکاسی شب می توانید از تجهیزات بسیار زیادی برای بهتر شدن تصاویرتان استفاده کنید برای مثال جز موارد غیر ضروری می توانید از فیلترهای متفاوت، موتورهای ردیاب و … استفاده کنید.

اما سعی دارم در این مقاله به گونه ای شما را راهنمایی کنم تا با هر دوربینی که در دسترس دارید و کمترین امکانات بتوانید یک عکس زیبا از آسمان پر ستاره شب ثبت کنید.

عکاسی شب

اول از همه دوربین

دوربین عکاسی شما اولین و مهمترین بخش کار است به هیچ کس پوشیده نیست که دوربین چقدر در ثبت تصاویر شما تاثیر دارد از آنجا که شما در شب با نور کم سر و کار دارید، باید از یک ایزوی بالا برای ثبت ستاره ها و جزئیات منظره اطراف خود استفاده کنید.

در افسانه ها امده عکاس با هر دوربینی باید بتونه عکس خوبی بگیره!!!

بیایید واقعگرا باشیم توی عکاسی شب سنسور دوربین تاثیر بسیاری در ثبت جزئیات تصویر و میزان نویز و… داره پس قطعا مهم هست که چه دوربینی با چه سنسوری استفاده می کنید اما در هر صورت با هر ابزاری که در اختیار دارید نا امید نشوید.

اما به طور کلی شرط اصلی داشتن یک دوربین DSLR هست، با هر سری ساخت و قیمتی که باشد، شما می توانید کار خود را شروع کنید.

بنده خودم دوستی دارم که حتی با دوربین کامپکت هم عکاسی شب کرده و الان عکاس به نامی است پس برای شروع با هر دوربینی که دارید دل رو به دریا بزنید و یک عکس از آسمان بگیرید.

  • نکته:باتری های اضافی برای دوربینتان همراه داشته باشید چون در شب نوردهی شما طولانی است خیلی زودتر از عکاسی روز به باتری یدک نیاز پیدا می کنید. (اگر هوا سرد است، یک باتری در جیب داخلی ژاکت خود بگذارید سعی کنید گرم نگهش دارید در شب های سرد دوربین شما زودتر باتری خالی می کند)

پیشنهادی:در آسمان چه خبر است؟

 تجهیزات عکاسی شب

دوم لنز

شما برای عکاسی شب باید از لنزهای واید با دیافراگم باز مانند ۲.۸ یا ۱.۴ استفاده کنید. یک نصیحت لنزهای کیت دوربین اصلا لنزهای خوبی برای عکاسی شب نیستند. اگر می خواهید عکس خوبی بگیرید یک لنز واید با فاصله کانونی بین ۲۴-۱۴ تهیه کنید. لنز های چشم ماهی هم در میان عکاسان شب محبوب هستند. البته بنده خودم در بعضی موارد از لنز ۸۵  با دیافراگم ۱.۴ هم برای عکاسی از ماه ویا عکس های پاناروما از راه شیری استفاده می کنم که شرایط خاص محسوب میشه

سوم سه پایه

لذوما هرکی دوربین داره سه پایه نداره ولی در عکاسی شب نداشتن سه پایه با نداشتن دوربین هیچ تفاوتی ندارد چون سه پایه بسیار مهمه، ثبت یک تصویر که هم منظره زمینی و هم ستاره در خودش جا دهد به ۳۰-۱۵ ثانیه نور دهی نیاز دارد و داشتن یک سه پایه خوب که در باد جلوی لرزش دوربین شما را بگیرد واجب است.

  • نکته: از خرید سه پایه ارزون به دلایل متعدد پرهیز کنید مثال: سریع می شکنند،لرزش شدید دارند، پیچ های سه پایه زود هرز شده و بلا استفاده می شود. اگر قصد خرید سه پایه دارید لطفا از سه پایه با هد سه دسته دوری کنید مخصوصا اگر تازه کار هستید حتما به سراغ بال هد بروید و یک نکته دیگر سه پایه ای انتخاب کنید که زیاد بزرگ و حجیم نباشد چون عکاسی شب نیاز به تحرک و پیاده روی دارد اگه به نصیحت بنده گوش کنید مطمئنا بعدا برام دعای خیر می کنید. اگر سه پایه خود را خریداری کردید و سه پایه سبکی است برای کم شدن لرزش آن از میله وسط سه پایه می توانید یک کیسه شن و یا سنگ اویزان کنید

عکاسی از آسمان شب

دکلانشور یا ریموت دوربین

اول از همه تا شما به دنبال گرفتن تصویر دور قطبی یا تایم لپس نباشید با انتخاب حالت تایمر دو ثانیه برای کم کردن لرزش دوربین می توان از خریدن ریموت پرهیز کرد و البته دوربین های جدید اصولا wifi  داخلی دارند و با نصب نرم افزار دوربین بر روی گوشی خود باز هم می توان از خریدش اجتناب کنید.

اما اگه خواستید تایم لپس بگیرید و دوربین شما wifiداخلی نداشت می توانید با خرید دکلانشور ساده هم تایم لپس بگیرید چون نوردهی در شب زیاد است نیاز به تهیه دکلانشور دیجیتال ندارید البته اگه مسئله مالی در میان نیست حتما یک ریموت دیجیتال همراه داشته باشید چون با ریموت دیجیتال می توانید پیک های زمانی برای استراحت دوربین بین دوتا عکس خود انتخاب کنید که بسیار در تایم لپس روز به کار شما می آید.

خب حالا شما نیاز به یک سوژه جذاب برای عکاسی نیاز دارید و می توانید با کلیک روی بارش شهابی زمان بندی رصد این پدیده را بدانید و برای ثبت تصاویر زیبا آماده شوید.

حسین شمس اللهی

عکاس آسمان شب​

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *