مجله ی زانکو

مقالات آموزشی نجوم علوم فضایی

چگونه فضانورد شویم؟

چگونه فضانورد شویم؟

چگونه فضانورد شویم؟

زمان مطالعه: 6 دقیقه
پریسا ترکمانه
پریسا ترکمانه

شاید اگر به یک مهد کودک بروید و از کودکان بپرسید که دوست دارند در آینده چه کاره شوند، زیاد بشنوید: “فضانورد” ! شاید حتی خود شما هم گاهی به این فکر کنید که کاش فضانورد بودید و میتوانستید به فضا سفر کنید. در مقاله قصد داریم شما رو روش‌های مختلف دستیابی به آرزوی فضانورد شدن آشنا کنیم و مفصل بررسی کنیم که چگونه میتوان فضانورد شد؟

آنچه در این مقاله میخوانید:

چگونه میتوان فضانورد شد؟

اگر میخواهید بدانید که چگونه میتوان فضانورد شد باید بگویم برای فضانورد شدن لازم نیست تحصیلات فضانوردی داشته باشید یا حتی مسط به علوم فضایی یا مهندس هوافضا باشید.

 در واقع فضانورد شدن شرایط به خصوص دیگری دارد که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.

همچنین آن‌ها مورد بررسی پزشکی و روانپزشکی قرار می‌گیرند. سپس باید دو سال آموزش اولیه را بگذرانید،که شامل تربیت بدنی و شرت در دوره‌های آموزشی می شود. کارآموزان فضانوردی زبان روسی می‌آموزند تا بتوانند با مرکز کنترل مأموریت روسیه نیز ارتباط برقرار کنند و در مورد سفینه‌های فضایی و علوم مربوط به ایستگاه‌های فضایی بیاموزند.

فضانوردان در حال آموزش نیز باید تست های فیزیکی را پشت سر بگذارند. آنها باید گواهینامه غواصی را دریافت کنند و در حالی که لباس پرواز به تن دارند، سه دور در استخر شنا کنند. آنها باید آموزش های نظامی بقای زمین و آب را نیز بگذرانند که برای مواقع اضطراری ضروری است.

برای اینکه بتوانیم فضانورد شویم باید چه شرایط جسمی و فیزیکی داشته باشیم؟

میتوان گفت شرایط برای فضانورد شدن اصلا سخت نیست. در واقع تنها کافیست موارد جسمی و فیزیکی‌ای که در زیر شمرده‌ایم را بطور کامل داشته باشید!

شروط لازم برای فضانورد شدن در ناسا

میتوان گفت شرایط برای فضانورد شدن اصلا سخت نیست. در واقع تنها کافیست موارد جسمی و فیزیکی‌ای که در زیر شمرده‌ایم را بطور کامل داشته باشید!

فضانورد ناسا
فضانورد ناسا

برای فضانورد شدن باید در چه رشته ای تحصیل کنیم؟

 رشته “فضانورد” در کالج، مدرسه و یا دانشگاه وجود ندارد. افرادی که ناسا یا هر سازمان فضایی دیگری برای فضانورد شدن انتخاب می کنند، لزوماً کسانی نیستند که زندگی خود را وقف تبدیل شدن به کاوشگران فضایی کرده اند. به طور اختصاصی ناسا هر چهار سال یکبار فضانورد جدید استخدام می‌کند. همه می‌توانند برای فضانورد شدن درخواست دهند اما فقط 8 تا 14 نفر به مرحله نهایی راه پیدا می‌کنند. انتخاب شدگان به مدت 6 تا 12 ماه در محله‌های نزدیک به هم زندگی می‌کنند و تحت نظر هستند تا توانایی کار تیمی و مدیریت شرایط بحرانی در آن‌ها ارزیابی شود. 

داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون‌های انتخاب فضانوردی در ناسا را دارند لازم است دارای مدرک کارشناسی ارشد از یکی از دانشگاه‌ها و موسسات معتبر در رشته‌های مهندسی، علوم زیستی، فیزیک و یا ریاضیات باشند. همچنین اگر تجربه حداقل ۱۰۰۰ ساعت فرماندهی پرواز و خلبانی هواپیمای جب باشند نیز میتوانند در صف طولانی فضانورد شدن بایستند.

چگونه میتوان در ایران فضانورد شد؟

ایران ششمین کشوری است که توانسته کاملا مستقل و بدون دخالت هیچ کشور دیگری، موجودی زنده را به فضا پرتاب کند. در سال ۲۰۰۴ ایران طی یک سفر کوتاه و زیر مداری، توانست میمونی زنده را به فضا پرتاب کند و پس از چند دقیقه گردش دور مدار زمین، آن را به زمین برگرداند.

این سفر که گامی مهم در جهت پرتاب انسان به فضا توسط ایران در آینده محسوب می شود، این امید را در دل ایرانیان علاقمند به فضانوردی ایجاد کرده است که در سال های آتی بتوانند در کشور خودشان وارد حرفه فضانوردی شوند. اگرچه این احتمال قوی وجود دارد که ایران نیز همچون سایر کشورها، داوطلبان ابتدایی فضانوردی را از بین خلبانان نظامی انتخاب کند، اما علاقمندان می توانند با ورود به رشته مهندسی هوافضا از طریق کنکور ریاضی، راه خود را هموارتر کنند.

میمون فضانورد ایرانی
میمون فضانورد ایرانی

فضانوردان دقیقا چه کار می‌کنند؟

اگر بپرسید فضانودان دقیقا چه کار میکنند و مشغول به چه کارهایی هستند باید بگوییم که فضانوردان هنگام انجام ماموریت های فضایی نقش‌های مختلفی را ایفا می کنند. فرمانده، مسئولی است که در نهایت مهم ترین تصمیمات را در یک ماموریت فضایی می گیرد. خلبان از نزدیک در کنار فرمانده کار می کند. فضانوردان دیگر نقش متخصص ماموریت را بر عهده می گیرند که در آن از مهارت های خاص یا حوزه ای خاص از دانش استفاده می کنند.

فضانوردان همچنین بسیاری از کارهای پیش پاافتاده را برای ادامه کار ایستگاه‌های فضایی انجام می دهند. خدمه تجهیزات را تمیز و بررسی می کنند و چیزهایی که خراب شده اند را تعمیر می کنند. آنها هر روز دو ساعت را به ورزش می گذرانند تا بتوانند با نیازهای بدنی شغل فضانوردی همگام شوند.

فضانوردان در ایستگاه فضایی

مشاغل جایگزین فضانوردی در اکتشاف فضا

شاید بخواهید به ناسا بپیوندید، اما رفتن به فضا واقعاً برای شما جذاب نیست. یا شاید رقابت شدید برای فضانورد شدن احساس فشار زیادی می کند. خبر خوب این است که شما هنوز هم می توانید در سفرهای فضایی بدون اینکه زمین را ترک کنید، کار کنید.

ناسا، مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاه‌ها همگی افراد حرفه‌ای را برای مشاغل مختلف استخدام می‌کنند تا مطمئن شوند که بیشترین بهره را از اکتشافات فضایی می‌بریم. طبق آمار اداره آمار کار، در سال ۲۰۱۹، بیش از ۶۶۰۰۰ نفر به عنوان مهندس هوافضا کار می کردند. این افراد سفینه فضایی و همچنین هواپیما و موشک را برای اهداف دفاع ملی طراحی و ایجاد می کنند.

همچنین می‌توانید به گزینه‌های شغلی مرتبط با فضا مانند فیزیکدان پلاسما، مهندس سخت‌افزار کامپیوتر، مهندس الکترونیک، تکنسین اویونیک و تکنسین هواشناسی نگاه کنید.

نجوم یکی دیگر از مسیرهای محبوب است که در حال حاضر ۲۰۵۰۰ نفر به عنوان اخترشناس مشغول به کار هستند. اگر مجذوب علم هستید و می‌خواهید مفاهیمی مانند کهکشان‌ها، شکل‌گیری سیاره‌ها، تکامل ستاره‌ها و نظریه ماده تاریک را مطالعه کنید، نجوم یک زمینه عالی برای ورود به آن است. 

گردشگری فضایی یا توریست فضانورد

گردشگری فضایی چیست؟ گردشگری فضایی در واقع یکی از راه‌های تجاری برای سفر به فضاست. این روش به کسانی که علاقه مند به سفرهای فضایی هستند و رویای فضانوردی را در سر می‌پرورانند کمک میکند تا بدون هیچ تخصص یا مهارت خاصی بتوانند تنها و تنها با صرف هزینه‌ بسیار گزاف به فضا سفر کنند. از اوایل قرن ۲۱ میلادی، شرکت‌های بسیاری درصدد تجاری سازی سفر به فضا و ارسال انسان‌ها به خارج از مرزهای سیاره زمین تا حدود ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتری بالای سطح زمین به جهت سیاحت و گردشگری و بازگرداندن آنان به زمین برآمده‌اند.

امروزه گردشگری فضایی به ایستگاه فضایی بین المللی که در ۴۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دارد نیز مقدور شده است اما آینده نگران این صنعت، مسافت‌های بیشتر و دورتری را برای سفرهای آینده توریست‌ها به فضا پیش بینی کرده اند. حتی پیش بینی هایی در راستای ساخت هتل‌ها و اقامتگاه‌های مداری صورت گرفته است.

 

انوشه انصاری اولین زن فضانورد ایرانی
انوشه انصاری اولین زن فضانورد ایرانی

نخستین خط گردشگری فضایی توسط سازمان فضایی روسیه ابداع شد! که نتیجهٔ آن سفر افرادی مانند انوشه انصاری(نخستین زن فضانورد ایرانی) به فضا بود.

زنان برای فضانورد شدن مناسب ترند!

اگر خانم هستنید و به  فضانوردی و سفر در فضا علاقه مند هستید، تعلل نکنید، زنان برای فضانوردی از مردان مناسب‌ترند. طبق تحقیقات، زنان به طور معمول جثه کوچکتری از مردان دارند که موجب جرم پایین‌تر آن‌ها میشود. به طور کلی میتوان گفت برای حمل زنان به فضا، موشک به سوخت کمتری نیاز دارد! ضمن اینکه جثه کوچکتر به زنان آزادی عمل بیشتری در ماموریت‌های فضایی و زندگی در ایستگاه فضایی می‌دهد.

همچنین زنان در طول روز به طور متوسط به کالری دریافتی کمتری از مردان نیاز دارند که این خود موجب صرفجویی در مصرف مواد غذایی نیز میشود. بنابراین مواد غذایی میتوانند در مدت زمان طولانی تری باقی بمانند و نیازی به ارسال مجد محموله مواد غذایی از زمین به استگاه فضای نباشد.

 

آنچه در این مقاله خواندید

اگر این مقاله را تا انتها مطالعه کردید، مشخص است که در فضانورد شدن مصمم هستید! این را بدانید که در مسیر فضانورد شدن ناهمواری‌های بسیاری خواهید داشت اما فراموش نکنید که دختران و پسران زیادی درست مثل شما رویای سفر به فضا را برای خود محقق کردند و دست از رویا‌های خود نکشیدند. پس ادامه دهید و عقب نشینی نکنید.

در این مقاله خواندیم که چطور ناسا فضانوردان خود را انتخاب میکند و چه مسیری را برای تعلیم و آموزش انها میپیماید. همچنین نگاهی انداختیم به صنعت فضانوردی در ایران و در نهایت با صنعت نو ظهور گردشگری فضایی آشنا شدیم. 

 

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *